04:24 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 46
  Pratite nas

  S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranjem na korona virus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od sutra ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za PCR testiranje na lični zahtev.

  U Beogradu, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti šest dana nedeljno, svakim danom osim nedelje, na sledećim lokacijama:

  • - Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 08-20 časova),
  • - Zavod za biocide i medicinsku ekologiju (od 07-13 časova),
  • - Gradski zavod za javno zdravlje (od 08-13 časova),
  • - Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 08-12 časova)
  • - Klinički centar Srbije (od 7:30-14:30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

  Imajući u vidu da je najveći broj zahteva upravo u prestonici, građanima je dostupno pet lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na COVID-19 na lični zahtev, a zbog povećanog broja zahteva za PCR testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

  Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u Institutima i Zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

  Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati.

  Plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti u na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

  Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera, a naročito one koji napuštaju zemlju da budu posebno odgovorni kako prema sebi, tako i prema svojim najbližima i svojoj okolini.

  U slučaju da po povratku sa puta osete bilo kakve simptome, od krucijalnog je značaja da se odmah jave u najbližu kovid ambulantu. Važno je takođe da budu svakodnevno upoznati sa epidemiološkom situacijom kako u zemlji u kojoj se nalaze, tako i u Srbiji.

  Vlada Srbije sa najvećom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije iz časa u čas, prenosi Tanjug.

  „Sigurni smo da ćemo zajedno sa svim našim građanima, uz njihovu disciplinu i odgovornost, iz bitke sa korona virusom izaći kao pobednici“, zaključuje se u saopštenju.
  Tagovi:
  virus korona, testiranje, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga