02:11 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 117
  Pratite nas

  Predstojeću školsku godinu Univerzitet u Beogradu radiće po kombinovanom modelu nastave, koji će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta ali i epidemiološkoj situaciji, odlučeno je na današnjoj sednici Senata.

  To znači da će teoretska nastava biti organizovana onlajn, a praktična nastava - uživo.

  Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je da bi svi trebali da se potrude da školska godina krene na vreme, kao i da se vežbe ostvaruju u što boljim uslovima, jer se sa dolaskom hladnog vremena, kako kaže, može očekivati povećanje broja obolelih od kovida 19.

  Ona je navela da uprave fakulteta moraju pratiti da li svi nastavnici i profesori drže onlajn nastavu, jer, kako je navela, onlajn nastava nije slanje „Pauer point“ prezentacija i materijala za učenje.

  Dekane je zanimalo kako da se ponašaju ukoliko se u grupi za vežbe pojavi zaraženi student i da li studenti iz te grupe idu u izolaciju.

  Epidemiolog Mila Paunić iz Studentske poliklinike kaže da, ukoliko su se primenjivale epidemiološke mere – nošenje maski, distanca od dva metra, higijena, onda samo zaraženi student idu u izolaciju, dok ostali mogu da nastave sa radom.

  Profesorka Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu pojasnila je da je drugačija situacija ukoliko se u grupi pojavi dvoje zaraženih studenata.

  „Dvoje zaraženih studenata znači da je došlo do lokalne transmisije i da moraju svi pod nadzor i u izolaciju“, pojasnila je ona, prenosi Tanjug.
  Tagovi:
  virus korona, nastava, Beogradski univerzitet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga