19:50 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  3298
  Pratite nas

  Japanski ministar odbrane Taro Kono izdao je uputstva oružanim snagama zemlje, japanskim Snagama samoodbrane, o tome kako da postupaju tokom susreta sa NLO koji bi potencijalno mogli da predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti.

  Taj potez usledio je nakon aprilske odluke Pentagona da objavi video snimke sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, a na kojima se vidi navodni susret američkih pilota i NLO. 

  Kono je rekao članovima oružanih snaga zaduženim za zaštitu vazdušnog prostora Japana da snime kamerom bilo koji neobjašnjivi vazdušni fenomen i da ga analiziraju što je više moguće.

  Uputstva takođe zahtevaju analizu informacija o NLO dobijenih od javnosti.

  Ministarstvo odbrane ističe da do sada nisu poznati slučajevi da su pripadnici oružanih snaga nailazili na NLO.

  U avgustu je japanski ministar odbrane imao sastanak sa američkim kolegom Markom Esperom i njih dvojica su navodno razgovarali o istrazi neidentifikovanih vazdušnih pojava kao novom području saradnje između njihovih zemalja.

  Pentagon je nedavno formirao radnu grupu za otkrivanje i analizu NLO-a, nakon što je američko Ministarstvo odbrane u aprilu objavilo tri video snimka na kojima je zabeleženo kako američki piloti pokušavaju da presretnu nešto što je opisano kao "neobjašnjive vazdušne pojave".

  Tadašnja odluka Pentagona podstakla je japansko Ministarstvo odbrane da izradi procedure u slučaju da japanske oružane snage naiđu na NLO.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Pentagon, NLO, Japan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga