01:58 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  124088
  Pratite nas

  Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je stručnoj službi tog tela da izradi obavezujući Pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija "prisilnog okruženja", prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru.

  Rijaliti "prisilnog okruženja" pre svega ima štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su sednice Saveta članova REM-a na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

  Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću "promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi", ocenjeno je na sednici.

  Član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović izneo pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

  Kako bi približio u kojim razmerama ide ova "drastična" praksa, Cvejić je rekao da je tim povodom gledao spornu emisiju Pinka, te da se u njoj psovke bile "bipovane", dok se pretnje smrću glasno izgovaraju.

  Zaključuje da je "neko vodio računa šta će biti u tom programu", s obzirom na to da su psovke prikrivene, ali da nije imao svest o pretnjama koje su izrečene.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  udar, rijaliti šou
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga