19:38 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 26
  Pratite nas

  Držvljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

  Određene kategorije osoba test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

  To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipara; lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na virus korona, navodi se na sajtu MSP Srbije.

  Kako se dodaje, svi putnici moraju da poseduju kiparsku propusnicu za let (Cyprus Flight Pass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta. Kazna za neposedovanje Flight Pass -a iznosi 300 evra.

  Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o Kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

  Srbija, koja je bila u trećoj kategoriji, sada je premeštena u drugu kategoriju zemalja sa smanjenim rizikom ali većom neizvesnošću u odnosu na grupu A, saopštilo je ministarstvo zdravlja Kipra.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  putovanja, PCR test, Kipar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga