12:28 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  25819
  Pratite nas

  U današnjem modernom svetu, naš mozak je konstantno pod uticajem i stalno vrši razmatranja i razmišljanja, bez odmora. Jedini pravi trenutak kada se naš mozak odmara jeste kada spavamo. Metoda slavnog naučnika pomoći će vam da moždane funkcije iskoristite na najbolji način.

  Čak i kada pravimo pauze i tada opterećujemo naš um jer verovatno gledamo televiziju, u telefon i slično. Albert Ajnštajn je pre više od pola veka otkrio metodu koja povećava inteligenciju i koja će vam pomoći da razrešite mnoge probleme.

  Potrebno je da u toku dana izdvojite period od dva sata kada nećete raditi bukvalno ništa. Kada kažemo ništa, onda to i mislimo. Nije dozvoljeno nikako korišćenje uređaja, gledanje TV-a, pričanje telefonom, čak ni kontakt sa ljudima. Smete da ležite, sedite i šetate se, ali morate biti sami sa vašim mislima i ne smete utonuti u san, prenosi Magazin Novosti.

  Ajnštajn je tvrdio da u takvim trenucima prelazi u posebno stanje koje dovodi do neočekivanih razmišljanja i ideja. Bez ikakvih drugih uticaja, vaše misli počeće da lutaju i pitanje je gde ćete odlutati.

  "To je kao putovanje u nepoznato i nikada ne znate gde će vas vaš um povesti i šta ćete zajedno sa njim otkriti",  govorio je Ajnštajn i rekao da je mnoge teorije i teoreme otkrio upravo na ovaj način.

  Ako želite da budete produktivniji, da dođete do novih inspiracija i ideja, onda je ova metoda koja će vam verovatno pomoći da do toga dođete.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  inteligencija, metod, Ajnštajn
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga