23:07 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život

  Novi izgled Zlatibora: Svetlosni snopovi, izvorska voda i podno grejanje na šetalištu /video, foto/

  Život
  Preuzmite kraći link
  22626
  Pratite nas

  Turističko jezero u centru Zlatibora, simbol planine dobilo je potpuno novi izgled. Srce zlatiborskog turizma i simbol njegovog stoletnog razvoja, pored koga su se odmarale generacije, rekonstrukcijom je dobilo novi sjaj.

  U proteklom periodu sprovedeni su obimni radovi na uređenju turističkog centra i samog jezera. Tako su na Kraljevom trgu postavljene nove ploče i rekonstruisan sistem podnog grejanja, postavljene nove klupice, proširena pešačka zona, uređen plato ispred Kraljeve česme i nove zelene površine.

  ​„Korito jezera u potpunosti je obnovljeno. Ovo je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine. Izgrađen je novi kolektor kojim će se uspešno rešavati problemi površinskih voda i kontrolisati nivo vode u jezeru. Po obnovljenom koritu postavljena je dekorativna rasveta u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata“, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

  Jezero se puni čistom izvorskom vodom, iz dve obližnje bušotine, a uskoro će voda iz istih bušotina biti dostupna za piće na svim javnim česmama. Raznobojne bočne prskalice upotpunjuju izgled jezera.

  „Novi izgled centra Zlatibora rezultat je želje da se stotinama hiljada gostiju koji odmaraju na Zlatiboru tokom cele godine, ali i meštanima planine, pruže novi sadržaji i omogući da, na tradicionalno omiljenim lokacijama, stvaraju nove uspomene“, naglasio je Stamatović.

  Svi radovi na rekonstrukciji centra Zlatibora finansirani su sredstvima opštine Čajetina, prenosi B 92.

  Tagovi:
  Zlatibor
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga