08:59 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  3530
  Pratite nas

  Dopisnik Sputnjika iz Podgorice Nebojša Popović dobitnik je specijalnog priznanja Udruženja novinara Srbije (UNS). Dopisnik Sputnjika je, kako je navedeno na sajtu UNS-a, nagrađen za izveštavanje u protekloj godini o litijama u Crnoj Gori.

  U predlogu za nagradu piše da Popović „svakodnevno, izložen teškim uslovima i pritiscima od strane javnih i tajnih, vidljivih i zakulisnih moćnika, izveštavao o tim turbulentnim dešavanjima koji će, pokazaće se, potpuno preokrenuti političku istoriju Crne Gore. Dao je ključni dopriinos da javnost potpuno bude obaveštena o jednom istorijskom procesu kroz koji je prošla ta država tokom 2020. godine“. 

  Dok su mediji u Srbiji i regionu još oprezno i nedovoljno izveštavali o narodu koji je ustao da zaštiti svetinje od vlasti, Sputnjik je bez kalkulacija upalio sve reflektore na tu epsku bitku.

  Svakodnevno, brzo, tačno, profesionalno, kamerom, fotografijom, reportažama, ljudskim pričama, odmereno, a ne huškački, obaveštavali smo javnost o ustanku građana protiv zakona koji je imao za cilj uzurpaciju imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

  Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je novinarske nagrade za 2020. Godinu, a žiri je jednoglasno odlučio da Nagradu za životno delo dodeli novinaru Dragutinu Backu Gregoriću.

  Nagrade će biti uručene danas, na Dan ovog udruženja.

  Tagovi:
  dopisnik, Sputnjik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga