12:53 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 344
  Pratite nas

  Prilikom carinske kontrole na graničnom prelazu Kelebija, vozač kamiona uzeo je gornji deo trenerke ispod krevetskog dušeka, iskočio iz kabine i počeo da beži. Vrlo brzo je savladan, a u džepovima trenerke nalazile su se četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.

  Carinici su juče oko 11 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše detaljan pregled, prenosi RTS.

  Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.

  Nakon detaljnog pregleda tovarnog dela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu kako bi i ona bila pregledana.

  Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji deo trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da beži.

  Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da je razlog za takvu reakciju bilo to što su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.

  Kako nije imao nikakvu dokumentaciju o poreklu gotovine koju je krio ispod dušeka, vraćena mu je dozvoljena suma od 10.000 evra, dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

  Tagovi:
  Uprava carina, carina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga