19:37 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1593
  Pratite nas

  Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole privatnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra za socijalni rad „Solidarnost“ i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a nakon saznanja da jedan građanin već godinama pokušava da vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu.

  Navodi se da Zaštitnik smatra da u tom slučaju postoji mogućnost ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta.

  Zaštitnik navodi da je odluku o pokretanju postupka doneo povodom informacija u medijima da je taj građanin odavno ispunio sve uslove koje je organ starateljstva od njega zahtevao, ali da ne može da uspostavi kontakt sa nadležnima u Centru „Solidarnost“.

  Zbog toga Zaštitnik od Ministarstva i Centra traži da mu u roku od 15 dana dostave detaljne izveštaje o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzeli u tom slučaju.

  Reč je o slučaju Đorđa Joksimovića, oca troje dece, koji već pet godina pokušava da vrati svoju decu iz hraniteljske porodice, a čija je sudbina bila inspiracija za film „Otac“.

  Tagovi:
  film, otac, zaštitnik građana
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga