22:17 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  193
  Pratite nas

  Delez Srbija je iz svih maloprodajnih objekata povukao proizvod privatne robne marke Premia susam seme od 100 grama, proizvođača Moravka Pro d.o.o, jer su dodatne analize pokazale prisustvo spornog jedinjenja etilen-oksid u tom proizvodu, saopštio je Delez Srbija.

  Kompanija je navela da je, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu proizvoda privatne robne marke Premia.

  U Delezu kažu da je odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen-oksid u proizvodu

  Delez Srbija je pozvala kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme 100 grama u Maksi, Mega Maksi, Tempo i Šop&Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

  Navodi se da kompanija Delez Srbija ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  namirnice, prodavnica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga