20:08 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 316
  Pratite nas

  Najezda paukova lovaca zabeležena je u Australiji. Ovi paukovi mogu dostići raspon nogu od čak 30 centimetara, što ih čini najvećim na svetu. Ipak, većina ih ima promer nešto manji od 13 centimetara.

  Snimak na kom se vidi na stotine „beba“ paukova kako šetaju po plafonu i zidovima dečje sobe jednog domaćinstva, zabeležen je u Sidneju, prenela je australijska mreža ABC.

  Paukovi lovci široko su rasprostranjeni u Australiji, ali i drugim područjima sveta sa toplom i vlažnom klimom.

  Tokom leta, koje je sada u toku u Australiji, populacija paukova lovaca „eksplodira“, a posebno mnogo ih ima sada i ulaze u kuće, objavili su australijski mediji. Posebno je bio pogođen Sidnej, dok naučnici veruju da su razlog najezde paukova u kućama trenutno vremenske prilike u Australiji.

  ​​Front niskog vazdušnog pritiska, posle nekoliko dana visokih temperatura, doneo je kišu. Paukovi zbog visoke vlažnosti i temperature traže sklonište u kućama, jer u njima ima dovoljno mogućnosti gde mogu da se zavuku, ali i gde ženke mogu da polože jaja, rekao je arahnolog Robert Rejven iz Muzeja Kvinslenda.

  Kako je dodao, toplo i vlažno vreme pogoduje i tome da se paukovi brže izlegu, dok je nizak pritisak pokretač da mali paukovi počnu da izlaze iz jajašaca.

  Prema njegovim rečima, ova vrsta paukova u prvim danima ima veoma tanku kožu, pa vrlo brzo dehidriraju ako nema dovoljno vlažnosti. Međutim, kada je vreme toplo i vlažno, idealno za njih, može se dogoditi da se izleže na stotine beba-paukova.

  Međutim, Lizi Lou, arahnolog sa Makvari univerziteta, kaže da ljudi kojima se dogodi najezda malih paukova, ne treba da brinu, budući da su oni skloni kanibalizmu i vrlo brzo pojedu jedni druge, za dan ili dva, tako da ih ostane samo mali broj.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  paukovi, Australija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga