14:20 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1020
  Pratite nas

  Evropska radio-difuzna unija zajedno sa holandskim javnim servisom i organizatorima takmičenja za Pesmu Evrovizije objavila je detaljan zdravstveni i bezbednosni protokol za predstojeće nadmetanje u Roterdamu.

  Sve akreditovane osobe moraće striktno da poštuju sve protokole da bi mogli da prisustvuju, odnosno učestvuju na takmičenju. Sve mere su takođe u saglasnosti sa pravilima holandskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

  „Duh i tradicija takmičenja za Pesmu Evrovizije je o ujedinjavanju Evrope na jednoj pozornici i još smo veoma posvećeni da postignemo to u maju u Roterdamu. Nastavljamo sa planovima da organizujemo bezbednu manifestaciju, a ovaj protokol je pokazatelj naše posvećenosti da se takmičenje održi“, rekao je Martin Osterdal, izvršni supervizor Evrosonga.

  Redovno testiranje

  Svim gostima iz inostranstva preporučuje se da pet dana pred put u Holandiju odu u karantin, a pre nego što sednu u avion moraće da donesu negativni test na kovid 19, i to ne stariji od 72 časa.

  U Holandiji će sve delegacije morati da borave i ostanu u svojim hotelima, sem kada budu išle na probe, takmičarske večeri i druge povezane programe.

  Svi koji budu radili u „Ahoj areni“, uključujući osoblje, umetnike i novinare, biće redovno testirani u specijalnom odeljenju u dvorani.

  Scenario B

  Prošlog meseca odlučeno je da uobičajeni način organizacije takmičenja neće biti moguć zbog trenutnih okolnosti, ali da su organizatori odlučni da 65. izdanje najveće muzičke manifestacije na svetu se održi pod takozvanim „scenariom B“, prenose Nezavisne novine. 

  Ukoliko se okolnosti promene u narednim nedeljama, sve aktivnosti mogu dodatno biti smanjene.

  U skladu sa „scenariom B“, broj ljudi u delegacijama biće manji nego prethodnih godina, a broj novinara koji budu mogli da prisustvuju događaju biće ograničen na 500, dok će još 1.000 njih moći da pokrivaju manifestaciju iz novog onlajn pres-centra.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  Roterdam, Holandija, pandemija, Pesma evrovizije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga