04:33 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 516
  Pratite nas

  Maloprodajni parkovi, takozvani ritejl parkovi, i ugostiteljski objekti koji imaju ugovore sa pravnim licima o ishrani radnika mogu da rade, saopštio je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nakon što je nova odluka Vlade Srbije doneta na predlog Kriznog štaba, stupila jutros na snagu.

  Prema odluci Vlade Srbije od danas u 6 sati ostaju zatvoreni jedino ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri. 

  Vesić je u objavi na Fejsbuku pojasnio da se ritejl parkovi, koji su na otvorenom, ne tretiraju kao tržni centri.

  "Posle više desetina poziva koje sam imao od jutros od vlasnika radnji u ritejl parkova i konsultacija sa Vladom Srbije sa ponosom mogu da vam kažem da ritejl parkovi mogu da rade! Prema tumačenju iz Vlade koje će brzo biti objavljeno ritejl parkovi, koji su na otvorenom, ne tretiraju se kao tržni centri", objavio jeon na Fesbuku.

  Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao da ugostiteljski objekti koji imaju ugovore sa pravnim licima o ishrani radnika tu uslugu mogu da vrše.

  Odlukom Vlade Srbije, svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

  Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

  Tagovi:
  Goran Vesić, mere, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga