12:19 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1650
  Pratite nas

  Dejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica, na dan početka NATO bombardovanja SRJ, krenuo je peške od Kelebije do Jarinja. On je u humanitarnoj akciji "Milion koraka za Stevanov prvi" prikuplja novac za lečenje dečaka Stevana Kalinovića, koji od rođenja boluje od dečje paralize.

  Na put za koji će mu trebati gotovo mesec dana Dejan je krenuo sa trobojkom na leđima, na njoj su ispisani i brojevi računa za uplatu pomoći jedanaestogodišnjem Stevanu.

  Dečak iz sela Osnić trebalo bi da otputuje na operaciju u Rusiju.

  Dejan Bogosavljević danas je stigao u Beograd. Prenoćio je u Batajnici, a jutros smo ga zatekli u Knez Mihajlovoj ulicu. Ovde je došao da bi Beograđanima skrenuo pažnju na svoj poduhvat.

  Dejan Bogosavljević prošetao centrom Beograda
  © Sputnik / Lola Đorđević
  Dejan Bogosavljević prošetao centrom Beograda

  "Akciju sam nazvao "Mojih milion koraka za Stevanov prvi" - da on konačno stane na noge. Na desnoj ruci nosim oznaku "Košare", time bih želeo da skrnem pažnju da junaci iz ove bitke ne smeju da padnu u zaborav, oni to nisu zaslužili. Oni i svi ratni veterani su krvarili za našu zemlju", ističe Bogosavljević.

  Humanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića
  © Sputnik / Lola Đorđević
  Humanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića

  Njegov humanitarni marš je, kaže, posvećen i žrtvama NATO bombardovanja.

  "Pozivam sve ljude dobre volje da podrže moj poduhvat i uključe se u akciju prikupljanja novca za malog Stevana. Za počtak mogu da pošalju SMS 111, na broj 3030", kaže Bogosavljević.

  Tagovi:
  pešačenje, humanitarna akcija, marš
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga