04:21 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1945225
  Pratite nas

  Policija je jutros u 06.30 pretresla stan predsednice pokreta „Živim za Srbiju“ Jovane Stojkovića i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

  Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

  Policajci su tražili da prekinu snimanje, ali su oni, nakon telefonskih konsultacija sa svojim advokatom, to odbili, jer im je on rekao da se nalaze u svom stanu i da ne mogu da snose nikakve posledice zbog toga, prenosi N1.

  On ih je savetovao i da pretres obavezno bude uz dva svedoka, što predviđa zakon, jer su policajci, kako kažu Stojkovići, hteli to da urade bez njih.

  „Šta očekujete da pronađete u stanu – oružje, drogu. Jeste li nekad pretresali nekom stan zbog izazivanja straha i panike – niste. Ponašate se kao da smo kriminalci“, rekao je Stojković, koji je lekar u zatvoru.

  Jovana Stojković je konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.

  Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimanje, što je i učinjeno.

  Tagovi:
  policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga