04:10 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1111
  Pratite nas

  U susret praznicima, Prvom maju i Uskrsu koji se ove godine obeležava 2. maja, pojedini objekti će raditi tih dana, ali mnogi sa izmenjenim radnim vremenom, dok neki uopšte neće raditi.

  Prema trenutno dostupnim informacijama, ovo je izmenjeni režim rada u Srbiji za vreme predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika:

  Prehrambene i ostale prodavnice

  Lidl objekti će u celoj zemlji raditi skraćeno u petak, 30. aprila, do 18 sati, a neće raditi tokom vikenda, 1. i 2. maja. S druge strane, Idea, Roda i Merkator prodavnice radiće 1. maja prema regularnom režimu, ali je za njih 2. maj, kao i za većinu, neradan dan. Takođe, taj dan neće raditi ni Idea onlajn prodavnica, prenosi portal Telegraf biznis. 

  Za Univereksport 2. maj je neradan, a ostalim danima radi se regularno. Metro keš end keri u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu 30. aprila radi do 18 sati, 1. maja od 07 do 15 časova, a 2. maja neće raditi.

  U Požarevcu, Šapcu i na Paliću Metro keš end keri objekti 30. aprila radiće do 18 časova, a 1. i 2. maja neće raditi. Super Vero i Džambo prodavnice takođe rade skraćeno na Veliki petak, do 18 sati, 1. maja rade normalno, a 2. maj je neradan i za njih. Robna kuća Ikea, kao i kontakt centar, neće raditi samo 2. maja.

  Šoping centri

  Prema za sada dostupnim informacijama, Ada Mol za praznike radi ovako: na Veliki petak skraćeno do 18 sati, 1. maja regularno do 22 sati, a za Uskrs ovaj šoping mol neće raditi. Isti režim rada važi i za šoping centar Stadion na Voždovcu, kao i za Plazu iz Kragujevca. U svim molovima trenutno su u toku i praznični popusti.

  Pijace

  One koje rade u sastavu JKP "Gradske pijace", 30. aprila, 1, 3. i 4. maja 2021. godine radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 06 do 19 sati. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, izuzev pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od 06 do 13 časova. 

  Pijaca "OTC" na Novom Beogradu 30. aprila, 1. i 4. maja radi po uobičajenom radnom režimu, odnosno od 08 do 16 sati, dok će 2. i 3. maja - pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, radiće od 00 do 24 časa, a parking na pijaci "Dušanovac" radiće od 07 do 19 sati.

  Pošta

  Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. U pomenute dane radiće samo dežurne pošte čiji spisak možete videti ovde

  Šetači ispunili Knez Mihailovu ulicu u Beogradu
  © Sputnik / Lola Đorđević

  JKP "Parking servis"

  Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, ovo preduzeće neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

  Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

  Tagovi:
  Uskrs, Prvi maj, radno vreme
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga