04:42 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1700
  Pratite nas

  Fondacija "Alek Kavčić" počela je sa isporukom besplatnih štampanih udžbenika osnovnim školama u Srbiji. Kako je saopšteno iz Fondacije, dosad je isporučeno skoro 10.000 različitih udžbenika.

   

  Škole su najčešće naručivale štampane udžbenike za sedmi i treći razred, a zatim za osmi i drugi, kao i za prvi razred osnovne škole.

  "To nije konačan broj, jer se nove škole javljaju svakodnevno. Takođe, pozivamo sve škole u Srbiji, učitelje i nastavnike koji žele da njihovim đacima pošaljemo besplatne udžbenike da se jave fondaciji", navodi se u saopštenju Fondacije "Alek Kavčić".

  Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća "Klet", koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv Fondacije "Alek Kavčić" zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.

  "Tužbom zbog nelojalne konkurencije ''Klet'' traži da se Fondacija ne ponaša nelojalno jer krši kodekse poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja. Fondacija se preko sajta besplatnabiblioteka.com reklamira da nudi besplatne udžbenike koji to nisu", navodi se u pisanoj izjavi koju je "Klet" dostavio Tanjugu.

  Opširnije o ovoj temi pogledajte u videu:

  Tagovi:
  škole, udžbenici, Fondacija "Alek Kavčić"
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga