06:34 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2787
  Pratite nas

  Posle odluke države da sve građane koji su se vakcinisali nagradi sa tri hiljade dinara, Nacionalna agencija turističkih agencija Srbije traži od države da mladi prilikom vakcinacije dobiju vaučer za turistička putovanja.

  Ciljna grupa su potencijalni putnici koji imaju između 16 i 30 godina, a namera je da se stimulišu sa ukupno 50 evra, i to u vidu vaučera za putovanje.

  Ovaj predlog je stigao iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) koja je i zvanično resornim institucijama predložila da mladi prilikom vakcinacije dobiju vaučer za turistička putovanja.

  „Predložili smo da država subvencioniše putovanja mladih sa iznosom u vrednosti 30 evra, a turističke agencije sa 20. Verujemo da bi to bio dobra stimulacija za mlade da se vakcinišu, a sa druge strane, to bi se odrazilo i na rad turističkih agencija koje je pandemija izuzetno pogodila“, kaže za Sputnjik direktor JUTA-e Aleksandar Seničić.

  On dodaje da je predlog upućen na tri adrese; Ministarstvu turizma, Kriznom štabu i Vladi Srbije.

  Toroni Grčka Halkidiki
  Toroni Grčka Halkidiki

  „Odgovor još nismo dobili, ali je ocena u turističkim agencijama da je reč o potezu koji bi imao dvostruki efekat, stimulaciju vakcinacije, što je izuzetno važno, ali i turizma kao oblasti koju je kriza najviše pogodila“, kaže Seničić za Sputnjik.

  On ističe da je više od 50 turističkih agencija zainteresovano da učestvuje u ovoj inicijativi, iako još nije upućena zvanična inicijativa za prijavu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Aleksandar Seničić, putovanja, mladi, subvencije, vakcinacija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga