03:21 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 245
  Pratite nas

  Krizni štab grčke Vlade zasedaće sutra, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić očekuje da bude doneta odluka da negativan antigenski test bude alternativa PCR testu za one koji nisu vakcinisani da bi ušli u Grčku.

  Seničić je dodao da je moguće i da granica za decu koja moraju imati negativan PCR test podigne na minimum 10 ili 12 godina, kako je slučaj u najvećem broju zemalja EU.

  „Nadam se, s obzirom na to da je Evropska komisija prihvatila antigenski test za Hrvatsku, Bugarsku i veliki broj drugih zemalja EU, da će i Grčka to prihvatiti kao model, jer je PCR test jako skup. Još uvek situacija u Grčkoj nije onakva kakvu bi epidemiolozi voleli, još uvek ima preko 1.000 zaraženih, ali očekujem da kako se broj bude spuštao, a poslednji podaci govore u prilog tome da će i antigenski test biti prihvaćen“, rekao je Seničić za TV K1.

  On je naveo da postoji veliko interesovanje za letovanje u Grčkoj, ali pre svega onih koji imaju zamenska putovanja, dok su ostali turisti iz Srbije oprezni i čekaju popuštanje uslova za ulazak u tu zemlju.

  Seničić je podsetio da je ta asocijacija našem Kriznom štabu uputila inicijativu da se za povratak naših građana u zemlju prihvati negativan antigenski test, umesto PCR testa.

  „Nelogično je da očekujemo od drugih da to prihvate, a da mi to ne radimo za naše građane koji se vraćaju u zemlju“, ukazao je Seničić.

  Kriznom štabu Juta je uputila i inicijativu da se mladi od 16 do 30 godina stimulišu na vakcinaciju tako što bi na vakcinalnim punktovima dobijali vaučere za putovanja u iznosu od 50 evra.

  Prema predlogu, država bi učestvovala u finansiranju vaučera sa 30 evra, a turističke agencije sa preostalih 20 evra, objasnio je Seničić, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Aleksandar Seničić, PCR test, virus korona, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga